Aleksandra Havran i Aleksa Rakonjac osvojili srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u streljastvu

OSIJEK - Reprezentativci Srbije u streljaštvu Aleksandra Havran i Aleksa Rakonjac osvojili su danas srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Osijeku u miksu u disciplini vazdušna puška 10 metara.

Havran i Rakonjac su u borbi za zlatnu medalju poraženi od švajcarskog para Odri Gonjijat i Jan Lohbihler rezultatom 17:9.

Bronzu je osvojio drugi švajcarski tim Žanete Heg Duestad i Džon-Herman Heg, koji su bili bolji od Italijana Barbare Gambaro i Edoarda Bonacija sa 16:8.

Drugi srpski tim koji su činili Teodora Vukojević i Lazar Kovačević zauzeo je 25. mesto u kvalifikacijama sa 625,1 krugom.

Havran: Moram da budem prezadovoljna rezultatom; Rakonjac: Priželjkivali smo medalju

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Aleksandra Havran izjavila je danas da je prezadovoljna osvajanjem srebrne medalje u paru sa Aleksom Rakonjcem na Evropskom prvenstvu u disciplini miks vazdušna puška 10 metara.

Havran i Rakonjac su ranije danas u borbi za zlatnu medalju poraženi od švajcarskog para Odri Gonjon/Jan Lohbiler rezultatom 17:9.

"Moram da budem prezadovoljna ovim rezultatom. Ipak, emocije su odradile svoje, nisam mogla da se suzdržim. I Aleksa i ja smo u dobroj formi, pripremali smo se da se u Osijeku borimo za medalju. Došli smo do nje, ali znam da smo mogli i više, da sam mogla i bolje od onoga što sam pružila, što bi možda bilo dovoljno i za najviši stepenik pobedničkog postolja", izjavila je Havran, preneo je SSS.

Rakonjac je izjavio da je znao da tim Srbije može da stigne do medalje na EP. "Potajno smo priželjkivali medalju. Dobro smo otvorili sezonu na turniru u Minhenu, uspeli smo da do EP održimo visok nivo, ali u takmičenju miks parova ne možete ništa da prognozirate. Učestvuje 38 timova, samo četiri prolaze u borbe za medalje, pa često odlučuju nijanse, tako je bilo i ovaj put. Nismo razmišljali o krajnjem ishodu, več samo o tome da pružimo sve od sebe. Potvrdili smo da smo došli spremni", zaključio je Rakonjac.

Zorana Arunović je osvojila srebrnu medalju u disciplini vazdušni pištolj, dok je Damir Mikec bio osmi u istoj disciplini.

Izvor: TANJUG