17 GODINA SA VAMA !!! Dobro dosli na Delta Radio Forum !!! Uzivajte uz najbolju narodnu muziku na internetu !!!

***INFO: OD SADA I OVOM FORUMU MOZETE PRISTUPITI PREKO BILO KOG BRAUZERA CHROMA,OPERE,MOZILLE,EDGE.... ***


Slušajte Radio 31 Plus pomoću:

Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime


SLUSATE RADIO 31 PLUS UZICE:

Strana 60 od 96 PrvaPrva ... 1050585960616270 ... ZadnjaZadnja
Prikaz rezultata 591 do 600 od 959
  1. #591
    Dj.Vesna's Avatar
    Registrovan
    Nov 2010
    Lokacija
    Rusija
    Postovi
    17,610
    Country: Russian Federation
    Thanked: 4703

    Odg: Za gurmane...recepti nasih dama!





    Brzi kolacici

    Sastojci;

    500 g lešnika,
    250 g suvih smokava,
    2 vršne kašike brašna,
    2 kašike šećera,
    3 žumanca,
    kesica suvog kvasca,
    kašika likera od pomorandže ,
    malo šećera u prahu za posipanje.

    Priprema;
    Nekoliko lešnika i suvih smokava krupno iseckajte, a ostatak zajedno usitnite u univerzalnoj seckalici. Pomešajte sa seckanim suvim smokvama i lešnicima, dodajte brašno, šećer, suvi kcasac, žumanca i liker od pomorandže i energično promešajte. Ako je smesa suviše žitka dodajte malo brašna, pa formirajte loptice i ređajte ih u pleh, obložen papirom za pečenje, pazeći da između ostavite dovoljno prostora jer će tokom pečenja narasti. Svaku lopticu malo spljoštiti viljuškom i pecite 10 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni da keksići dobiju zlatno-žutu boju. Pečene keksiće ohladite i svaki uvaljajte u šećer u prahu.
    Sva muzika koja se nalazi na našem forumu postavljena je iz promotivnih razloga i podleže zaštiti autorskih prava.
    Stoga ste dužni da svaku pesmu koju skinete sa našeg foruma (nakon slušanja) uklonite sa Vašeg HDD-a u roku od 24h!
    Ukoliko Vam se sviđa preslušana pesma kupite CD tog izvođača!



    "Ljubav ne daje ništa osim sebe i ne uzima ništa osim sebe."


    Dj.Vesna®www.radio-delta.com

  2. #592
    Dj.Vesna's Avatar
    Registrovan
    Nov 2010
    Lokacija
    Rusija
    Postovi
    17,610
    Country: Russian Federation
    Thanked: 4703

    Odg: Za gurmane...recepti nasih dama!



    Slatka pita sa pirincem

    Sastojci;

    2 šoljice pirinča
    3 kašike šećera
    kašičica cimeta
    50 g suvog grožđa
    3 kašike ulja
    500 g kora za pitu
    2 dl vode
    malo ulja

    Priprema;
    Pirinač očistiti i staviti u posudu za kuvanje. Naliti ga vodom tako da nivo vode bude viši od pirinča za dva prsta. Kad provri, smanjiti temperaturu na minimum, poklopiti i ostaviti da nabubri i upije tečnost. Kuvanom pirinču dodati šećer (zasladite po želji), suvo grožđe (prethodno natopljeno u rumu) i cimet. Pomešati ulje sa dva decilitra vode. Staviti koru, poprskati je uljem i vodom, staviti drugu i poprskati je, pa treću i na kraju pirinač. Urolati u rolat i staviti u podmazan pleh.
    Rolat poprskati vodom i uljem i peći na 200 stepeni oko 40 minuta.
    Sva muzika koja se nalazi na našem forumu postavljena je iz promotivnih razloga i podleže zaštiti autorskih prava.
    Stoga ste dužni da svaku pesmu koju skinete sa našeg foruma (nakon slušanja) uklonite sa Vašeg HDD-a u roku od 24h!
    Ukoliko Vam se sviđa preslušana pesma kupite CD tog izvođača!



    "Ljubav ne daje ništa osim sebe i ne uzima ništa osim sebe."


    Dj.Vesna®www.radio-delta.com

  3. #593
    Dj.Vesna's Avatar
    Registrovan
    Nov 2010
    Lokacija
    Rusija
    Postovi
    17,610
    Country: Russian Federation
    Thanked: 4703

    Odg: Za gurmane...recepti nasih dama!



    Skusa sa prelivom od celera

    Potrebno;

    6 skuša,
    kesica zamrznutog kukuruza,
    veza mladog luka,
    manja glavica celera,
    1,5 dl suvog belog vina,
    1,5 dl ribljeg bujona iz kocke,
    1 dl neutralne pavlake,
    limun,
    so
    biber.

    Priprema;
    Kukuruz kuvajte dva, tri minuta u ključaloj slanoj vodi, pa ocedite i ostavite da se ohladi. U vodu u kojoj se kuvao kukuruz dodajte limunov sok i kada ponovo proključa kuvajte celer, isečen na kockice da omekša. Ocedite i ostavite sa strane. U drugoj posudi pomešajte ranije pripremljen riblji bujon i belo vino i kuvajte do vrenja, dodajte seckani luk i očišćenu ribu. Pobiberite, smanjite temperaturu i kuvajte 20 minuta. Skuvane skuše položite na tanjir, a tečnost u kojoj su se kuvale procedite, vratite na ringlu, pa kuvajte dok se količina ne prepolovi. Dodajte celer koji ste prethodno izmiksali i neutralnu pavlaku i energično mutite. Smanjite temperaturu, dodajte kuvanu ribu i bareni kukuruz i kuvajte još pet minuta.
    Rasporedite u tanjire i služite toplo.
    Sva muzika koja se nalazi na našem forumu postavljena je iz promotivnih razloga i podleže zaštiti autorskih prava.
    Stoga ste dužni da svaku pesmu koju skinete sa našeg foruma (nakon slušanja) uklonite sa Vašeg HDD-a u roku od 24h!
    Ukoliko Vam se sviđa preslušana pesma kupite CD tog izvođača!



    "Ljubav ne daje ništa osim sebe i ne uzima ništa osim sebe."


    Dj.Vesna®www.radio-delta.com

  4. #594
    Dj.Vesna's Avatar
    Registrovan
    Nov 2010
    Lokacija
    Rusija
    Postovi
    17,610
    Country: Russian Federation
    Thanked: 4703

    Odg: Za gurmane...recepti nasih dama!

    Salata od govedine

    Sastojci;

    400g kuvane govedine,
    600g krompira,
    zamrznuta pečena paprika,
    glavica luka
    paradajz
    peršun,
    bosiljk
    majčina dušica
    1 l goveđeg bujona iz kocke ili ranije pripremljene goveđe supe.

    Za preliv:
    3 kašike mariniranih kapara,
    2 kašike majoneza,
    kašika jabukovog sirćeta,
    kašika pikantnog senfa
    kašika ulja.


    Priprema;
    Opran i oljušten krompir iseckajte na kocke, prelijte ranije pripremljenim goveđim bujonom iz kocke, dodajte grančice začinskog bilja i kuvajte da krompir omekša. Za to vreme oljuštite odmrznutu papriku i isecite je na kockice.
    Dodajte paradajz, isečen na kockice, seckani luk i kuvanu govedinu, isečenu na trake. Skuvani kropir ocedite, ohladite i pomešajte sa ostalim sastojcima za salatu.
    Posebno pomešajte majonez, senf, sirće i ulje i sve dobro umutite da dobijete glatku emulziju.
    Dodajte oceđene i seckane kapare, energično promešajte i ovim prelivom začinite salatu.

    Do služenja čuvajte u frižideru.
    Sva muzika koja se nalazi na našem forumu postavljena je iz promotivnih razloga i podleže zaštiti autorskih prava.
    Stoga ste dužni da svaku pesmu koju skinete sa našeg foruma (nakon slušanja) uklonite sa Vašeg HDD-a u roku od 24h!
    Ukoliko Vam se sviđa preslušana pesma kupite CD tog izvođača!



    "Ljubav ne daje ništa osim sebe i ne uzima ništa osim sebe."


    Dj.Vesna®www.radio-delta.com

  5. #595
    Dj.Vesna's Avatar
    Registrovan
    Nov 2010
    Lokacija
    Rusija
    Postovi
    17,610
    Country: Russian Federation
    Thanked: 4703

    Odg: Za gurmane...recepti nasih dama!





    Princes krofne

    Sastojci:
    6 krupnijih jaja
    150 g margarina ili putera
    150 g mekog brašna
    250 ml vode

    Fil:
    1l mleka
    6 jaja
    12 supenih kašika šećera
    2 pudinga od vanile

    Priprema:
    Margarin ili maslac staviti u hladnu vodu, a potom na ringlu. Čim provri, dodati brašno, intenzivno mešajući, i brzo skinuti s vatre. U međuvremenu umutiti 6 jaja, posebno belanca, posebno žumanca. Kad su dobro umućena, spojiti ih, pa ih dodati još toplom masnom testu i dobro izmešati (masa je dovoljna za 40 krofni).Punu malu kašiku testa staviti u pleh na 20 mesta, ali ne preblizu jer krofne narastu i mogu da se slepe. Peći 7 minuta u rerni zagrejanoj na 220 stepeni, a zatim još 13 minuta na 200∞ C.Za fil umutiti jaja, šećer, puding i 100 ml mleka. Posebno prokuvati 900 ml mleka i u njega, polako mešajući, dodati prethodno umućenu masu. Kuvati fil da se zgusne, da ne curi sa kašike. Ohlađene krofne filovati po sredini hladnim filom.
    Odozgo ih možete preliti topljenom čokoladom ili ih posuti šećerom u prahu.
    Sva muzika koja se nalazi na našem forumu postavljena je iz promotivnih razloga i podleže zaštiti autorskih prava.
    Stoga ste dužni da svaku pesmu koju skinete sa našeg foruma (nakon slušanja) uklonite sa Vašeg HDD-a u roku od 24h!
    Ukoliko Vam se sviđa preslušana pesma kupite CD tog izvođača!



    "Ljubav ne daje ništa osim sebe i ne uzima ništa osim sebe."


    Dj.Vesna®www.radio-delta.com

  6. #596
    Dj.Vesna's Avatar
    Registrovan
    Nov 2010
    Lokacija
    Rusija
    Postovi
    17,610
    Country: Russian Federation
    Thanked: 4703

    Odg: Za gurmane...recepti nasih dama!





    Krompir sa dimljenom sunkom

    Sastojci;

    Za 4 osobe:
    1,4 kg krompira,
    0,5 dl neutralne pavlake,
    3 kom. jaja
    12 tankih šnita dimljene šunke,
    pola veze peršuna,
    ulje,
    so
    biber.

    Priprema;
    Krompir operite, oljuštite, isecite na kolutiće, kuvajte 15 minuta u ključaloj, slanoj vodi i ocedite. U pleh obložen papirom za pečenje, sipajte malo ulja, rasporedite sloj krompira, posolite, pobiberite, odozgo nanesite sloj neutralne pavlake umucene sa jajima i prekrijte novim slojem krompira. Ovaj postupak ponavljajte dok ne potrošite sav materijal, pazeći da na vrhu bude pavlaka. Pecite 35 minuta u zagrejanoj rerni na 170 stepeni. Za to vreme, šunku isecite na trake pa je 10 minuta pre kraja pečenja rasporedite preko pavlake i završite pečenje.
    Služite toplo, posuto seckanim peršunom
    Sva muzika koja se nalazi na našem forumu postavljena je iz promotivnih razloga i podleže zaštiti autorskih prava.
    Stoga ste dužni da svaku pesmu koju skinete sa našeg foruma (nakon slušanja) uklonite sa Vašeg HDD-a u roku od 24h!
    Ukoliko Vam se sviđa preslušana pesma kupite CD tog izvođača!



    "Ljubav ne daje ništa osim sebe i ne uzima ništa osim sebe."


    Dj.Vesna®www.radio-delta.com

  7. #597
    Dj.Vesna's Avatar
    Registrovan
    Nov 2010
    Lokacija
    Rusija
    Postovi
    17,610
    Country: Russian Federation
    Thanked: 4703

    Odg: Za gurmane...recepti nasih dama!

    Sarma sa blitvom i sampinjonima




    Sastojci;

    600 g blitve
    400 g šampinjona
    200 g slanog sira
    1 jaje
    1 glavica crnog luka
    1 vezica peršuna
    100 grama kackavalja
    200 miligrama pavlake
    400 g seckanog paradajza pelata
    malo muskatnog oraha
    ulje
    so,
    biber


    Priprema;

    Oprane listove blitve očistite od stabljike i izblanširajte u ključaloj vodi. Izvadite ih i stavite u hladnu vodu. Seckani crni luk kratko propržite na zagrejanom ulju. Zatim dodajte iseckane šampinjone i nekoliko iseckanih listova blitve, pobiberite i ostavite da se dinstaju dok ne ispari sva voda koju su pustile pečurke. Potom skinite sa šporeta i ostavite da se smesa ohladi. Umutite sir i jaje, posolite i pobiberite, pa ovu masu sastavite sa smesom od šampinjona. Stavite dva lista blitve jedan do drugog, stavljajte fil i umotajte sarmice. U podmazan sud rasporedite pelat, pospite seckanim peršunom i preko poređajte sarmice. Prelijte pavlakom i pospite narendanim kačkavaljem.
    Pecite u rerni oko 15 minuta na 200 stepeni.
    Sva muzika koja se nalazi na našem forumu postavljena je iz promotivnih razloga i podleže zaštiti autorskih prava.
    Stoga ste dužni da svaku pesmu koju skinete sa našeg foruma (nakon slušanja) uklonite sa Vašeg HDD-a u roku od 24h!
    Ukoliko Vam se sviđa preslušana pesma kupite CD tog izvođača!



    "Ljubav ne daje ništa osim sebe i ne uzima ništa osim sebe."


    Dj.Vesna®www.radio-delta.com

  8. #598
    Dj.Vesna's Avatar
    Registrovan
    Nov 2010
    Lokacija
    Rusija
    Postovi
    17,610
    Country: Russian Federation
    Thanked: 4703

    Odg: Za gurmane...recepti nasih dama!




    Zaljubljena srca

    Sastojci;

    za biskvit;
    250 g brašna,
    125 g šećera,
    kora limuna,
    prstohvat soli,
    120 g maslaca,
    2 jajeta,
    pola kesice suvog kvasca

    za krem;
    100 g oraha,
    50 g badema,
    50 g čokolade,
    kašičica kafe u prahu,
    120 g džema od kestena,
    4 kašike amareto likera

    za dekoraciju;
    šećer u prahu,
    listovi nane,
    ušećerena trešnja

    Priprema:
    Kupasto rasporedite mešavinu brašna, šećera, soli i korice limuna. U sredinu staviti razmekšan maslac, jaje i jedno žumance i kvasac. Umesiti ujednačeno testo, oblikujte kuglu, obmotajte pekarskim papirom i do upotrebe držite u donjem delu frižidera.
    U činiju staviti naseckane orahe i bademe, narendanu čokoladu, kafu, džem od kestena i amareto liker. U multipraktiku izradite kompaktnu smesu. Ostavite do upotrebe.
    Odstajalo testo rastanjiti na malo pobrašnjenoj podlozi do debljine 4 mm, zatim modlom izvaditi oko 28 oblika srca.
    Na pekarskim papirom obložen kalup, staviti 14 srca, namazati ih pripremljenom smesom sa bademima i lešnicima. Prekriti sa preostalih 14 srca.

    Peći u zagrejanoj rerni na 180oS oko 15 minuta. Izvaditi da se ohlade. Poslužiti na tanjiru za kolače, posuto šećerom u prahu. Dekorisati listovima nane a u centar staviti ušećerenu trešnju.
    Sva muzika koja se nalazi na našem forumu postavljena je iz promotivnih razloga i podleže zaštiti autorskih prava.
    Stoga ste dužni da svaku pesmu koju skinete sa našeg foruma (nakon slušanja) uklonite sa Vašeg HDD-a u roku od 24h!
    Ukoliko Vam se sviđa preslušana pesma kupite CD tog izvođača!



    "Ljubav ne daje ništa osim sebe i ne uzima ništa osim sebe."


    Dj.Vesna®www.radio-delta.com

  9. #599
    Dj.Vesna's Avatar
    Registrovan
    Nov 2010
    Lokacija
    Rusija
    Postovi
    17,610
    Country: Russian Federation
    Thanked: 4703

    Odg: Za gurmane...recepti nasih dama!



    Gurmanska salata

    Sastojci;

    Za 4 osobe:
    150 g žita,
    4 kriške hleba,
    12 fileta inćuna iz ulja,
    veća glavica zelene salate,
    2 veća paradajza,
    150 g fete,
    150 g dimljene šunke,
    10 suvih smokava,
    250 g zelenih maslina,
    100 g mariniranih kapara,

    1 limun,
    1 dl jabukovog sirćeta,
    dve kašike senfa,
    maslinovo ulje,
    so
    biber.

    Priprema;
    U ključaloj slanoj vodi kojoj ste dodali komadić putera kuvajte žito dok ne omekša, ocedite ga, ohladite i ostavite sa strane.
    Listove zelene salate odvojite, dobro operite, iscepkajte i sipajte u posudu za salatu. Dodajte žito, feta sir, isečen na kockice, suve smokve isečene na tanke kriške, dimljenu šunku isečenu na listiće i paradajz isečen na kockice.

    Posebno pomešajte 1,5 dl maslinovog ulja, sok od jenog limuna i 1,5 dl jabukovog sirćeta. Dodajte kašiku pikantnog senfa, posolite, pobiberite i sve umutite. Pripremljenu salatu začinite ovim prelivom i promešajte.

    Kriške hleba rasporedite u pleh, prelijte s malo maslinovog ulja i pecite 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni ili dok ne postanu hrskave, pa ohladite.
    U univerzalnoj seckalici usitnite očišćene masline, filete inćuna, oceđene kapare i kašiku-dve ulja.

    Dobro promešajte da se svi sastojci sjedine i dobijete gustu masu. Posolite, pobiberite, promešajte, ovom masom namažite prepečene kriške hleba i servirajte ih uz salatu.
    Sva muzika koja se nalazi na našem forumu postavljena je iz promotivnih razloga i podleže zaštiti autorskih prava.
    Stoga ste dužni da svaku pesmu koju skinete sa našeg foruma (nakon slušanja) uklonite sa Vašeg HDD-a u roku od 24h!
    Ukoliko Vam se sviđa preslušana pesma kupite CD tog izvođača!



    "Ljubav ne daje ništa osim sebe i ne uzima ništa osim sebe."


    Dj.Vesna®www.radio-delta.com

  10. #600
    boznnac's Avatar
    Registrovan
    Sep 2012
    Age
    34
    Postovi
    14
    Country: Bosnia Herzegovina
    Thanked: 0

    Odg: Za gurmane...recepti nasih dama!

    Originalni recept za PIZZU iz jedne pizzerie



    Priprema
    1
    Uzeti polovinu vode koju ste pripremili i pomešati sa žlicom brašna, kvascem i u to dodati 2 žličice šećera.
    2
    Dobro razmutiti, pazite da vam se brašno ne ugrudva!
    3
    Kad ste to sve lepo sjedinili i homogenizovali pomešati za ostatkom brašna i uljem
    4
    Najvažnija stvar je miješenje tijesta,što ga više mešate ono vam je ljepše
    5
    Mesite ga toliko da počne da se odvaja od posude u kojoj se mesi, pa kad pomislite da je gotovo, mesite ga još koji minut više
    6
    Sad je tijesto za pizzu gotovo
    7
    Ostavite ga onda u pokrivenoj posudi da se digne
    8
    U zavisnosti od temperature treba da odstoji 1-1.5 sat i onda ga dobro premesite
    9
    Sad je tijesto spremno za “buliranje”,međutim ako hoćete da vam pizza bude bolja umesite tijesto jedan dan ranije
    10
    Kugle za tijesto za pizzu prave se tako što se ruke prvo dobro namažu uljem(za ovo možete koristiti i obično ulje) i tijesto razdeli u kugle
    11
    Odvojene kugle dobro premazati uljem i ostavite da odstoje desetak minuta
    12
    Tijesto za pizzu naravno nakon toga treba da se vrti u krug do željene veličine,što ja naravno ne znam
    13
    Ja vam lijepo dodro podmažem tepsiju uljem te rastanjim tijesto da bude svuda iste debljine sem na rubovima
    14
    Na tijesto se sada stavlja prvo “baza”
    15
    Bazu pravite tako što pomešate pelat, malo maslinova ulja i po želji dodate soli,šećera i origana
    16
    VAŽNO!!Na “bazu” se stavlja prvo rendani sir(i ako imate malo parmezana),te ostale sastojke po želji, te opet sir i na kraju malo origana
    17
    Za jednu prosečnu pizzu kao onu iz pizzerije treba vam oko 300 gr testa, te dakle od ove količine možete dobiti 5 pizza
    18
    Ako mesite tijesto dan ranije(kao ja sinoć) postupak je sledeći
    19
    Ako mislite sve tijesto iskroristiti odmah sutradan onda svaku kuglu nakon što ste je dobro premesili nauljenim rukama prekriti mokrom pamučnom krpom te staviti u hladnak
    20
    Baciti po koji put pogled je li se tijesto diglo te ga opet premesiti
    21
    Kugle koje ne mislite iskoristiti odmah, dobro nauljiti te svaku staviti u prozirnu foliju i dobro zaviti da ne ostane ni trunke zraka oko nje te staviti u hladnjak
    Posluživanje
    VAŽNO!!!Kad pečete pizzu prvo ugrijte pećnicu na maksimum pa tek je onda razvlačite i filujte.To je vrlo bitno,ja sam jednom uradila suprotno pa mi nije valjala pizza
    Što je veća temperatura i pizza se kraće peče te je onda lepša i sočnija
    Nikako ne stavljajte ODOZGO parmezan iz kesiće!!!Isušiće se lil pregoreti,samo sveže rendani
    Sutra ćete videti sliku(ili je možda stavim još večeras kad mi prijatelji odu)

Strana 60 od 96 PrvaPrva ... 1050585960616270 ... ZadnjaZadnja

Slične Teme

  1. Razni vicevi by Kovac
    By ★KOVAC★ in forum Humor - Igrice,Vicevi,Zabava...
    Odgovori: 237
    Zadnji Post: 12.02.2020, 18:59
  2. Razni izvodjaci - Dim nad gradom
    By sokac91 in forum Kanta Za Smece ( Linkovi koji su istekli ili ne rade )
    Odgovori: 0
    Zadnji Post: 18.02.2016, 13:55
  3. Vegetarijanska jela - Recepti
    By Dj.Vesna in forum Kulinarstvo
    Odgovori: 9
    Zadnji Post: 21.02.2014, 07:38
  4. Razni omoti by king
    By king in forum Omoti
    Odgovori: 22
    Zadnji Post: 26.03.2012, 10:02
  5. Razni Karakteri
    By Milancmiki® in forum Humor - Igrice,Vicevi,Zabava...
    Odgovori: 0
    Zadnji Post: 22.02.2009, 00:01

Pravila Postanja

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

PRIJATELJI SAJTA: