17 GODINA SA VAMA !!! Dobro dosli na Delta Radio Forum !!! Uzivajte uz najbolju narodnu muziku na internetu !!!

***INFO: UKOLIKO IMATE PROBLEMA SA PRISTUPOM FORUMA PUTEM GOOGLE CHROMA ,EDGE-A ILI OPERE KORISTITE MOZZILU ZA POKRETANJE FORUMA ***


Slušajte Radio 31 Plus pomoću:

Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime


SLUSATE RADIO 31 PLUS UZICE:

Prikaz rezultata 1 do 2 od 2
  1. #1
    Dj.Vesna's Avatar
    Registrovan
    Nov 2010
    Lokacija
    Rusija
    Postovi
    17,415
    Country: Russian Federation
    Thanked: 4663

    Donna Ares - Biografija

    Donna Ares - Biografija



    IME I PREZIME: Azra Kolakovic
    NADIMAK: Donna Ares
    ROĐENDAN: 01.01.1977.

    KARIJERA:
    Prvi javni nastup Dora 1997. Objavila 10 albuma (6 autorskih i 4 mix albuma). 5 Best of albuma i DVD Kolekcija video spotova.


    KRATAK OPIS ZANIMANJA:
    Muzicar – pjeva, svira klavir, komponuje, u slobodno vrijeme video i audio produkcija, graficki i web dizajn.

    MINI BIOGRAFIJA:
    Od prvog pojavljivanja do trenutnog hita popularnost pjevacice ne opada. Velika bh muzicka zvijezda, visestruko nagradjivana kao autor i pjevacica i hit godine. Odlicnih vokalnih sposobnosti. Instrumentalista – klavir. Na svojim nastupima vrhunskom interpretacijom, pratnjom i zvukom opravdava epitet “kraljice balkan zurke” pred domacom publikom sirom svijeta.


    Pravo ime Donne Ares je Azra Kolakovic. Rodjena je 01.01.1977. u Bihacu, BiH. Muzikom se bavi od malih nogu, obzirom da su joj oba roditelja muzicari, definitivno je naslijedila muzicki talenat.Majka predaje klavir u muzickoj skoli, a otac bivsi pop-rock gitarista. Zavrsila je nizu i srednju muzicku skolu, studirala je engleski jezik, a kaze da i danas voli klasicnu muziku kojom se bavila cijelo djetinjstvo, te pripremala za inozemnu akademiju, instrumentalni odsjek, koju danas nazalost nema zavrsenu, jer je nesretni rat sprijecio u tome. Kao djevojcica pjevala na djecijim festivalima, a vec od 14-te godine nastupa sa pop rock grupom Camino Verde po lokalnim diskotekama kao pjevacica i klavijaturista, a vec sa 16 godina pise prve stihove i muziku i snima svoju prvu pjesmu.

    1997 prvi put javno nastupa pod imenom Donna Ares na hrvatskom izboru za pjesmu Eurovizije Dori ‘97, a iste godine ostvaruje veliki uspjeh sa svojom pjesmom “Kazna” na festivalu Bihac ‘97, koja je lansira visoko na sve top liste u BiH. Ubrzo zatim, 1998, snima svoj prvi autorski album “TI ME VISE NE VOLIS”, pod producentskom palicom Ljubovci Dzavida u Sani Records studiu u Dusiburg-u, u Njemackoj. Ovaj album dozivljava odlican prijem kod publike, a istoimena pjesma postaje veliki pop hit.

    Nakon dvije godine izlazi album DONNA LIVE 2000, gdje je snimila i obradila stare folk hitove, ali i popularne evergreen-e poput popularnih “Woman In Love”, “I’m so excited” i sl, i ovim albumom skrece veliku paznju na sebe, ali i izaziva burne i ostre reakcije medija i struke, jer je spojila dva do tada inace nespojiva stila, sto je publika odlicno prihvatila, a struka zestoko kritikovala. 1999. izazvana negiranjem njenog folk poteza, pise tekst i muziku za pjesmu “SVIRAJ NESTO NARODNO”, koju je snimila u duetu sa folk zvijezdom Halidom Beslicem.

    Pjesma je premijerno izvedena na festivalu Forte 2000, a 2001 uvrstena na album “Mix 2″ uz odlican odabir ponovo starih folk hitova, medju kojima je i duet sa Kemalom Malovcicem “KCERI MOJA ALIJI DAL DA TE DAM”, te “PROKLETA JE AMERIKA” i mnoge druge stare pjesme.

    “Sviraj nesto narodno” lansira Donnu medju najtrazenije pjevace iz BiH, a ona sama kaze da se takva pjesma pise jednom u najmanje 10 godina. 2002 izlazi album “CUVAJ SE DUSO” sa istoimenim hitom, pored kojeg su se izdvojile i “STA JE SUNCE”, “JA SAM TATIN SIN”, “STA SMO TI I JA” …

    Ponovo slijedi mala pauza sto se autorskog dijela tice, ali Donna ne miruje te poklanja svojoj publici novi album “MIX III” sa vrhunskim obradama pjesama kao sto su “MOJ DILBERE”, “BILO CIJA” i jednom novom temperamentnom pjesmom pod nazivom “PJESMO MOJA”. Ovaj album je svrstan u redovne “dernek” albume, sto Donna i potvrdjuje publici odlicnim nastupima, te sadrzajem veoma bogatog i sarolikog repertoara. Kaze da joj je svaka svirka kao novogodisnja zabava i postaje omiljena kod publike kad su upravo dobra festa i interpretacija u pitanju.

    Album “JACKPOT” smatra svojim najboljim izdanjem, gdje takodjer ne miruje kad su dueti u pitanju. “OVE GODINE” duet sa Serifom Konjevicem ostvaruje odlican uspjeh, pored mega hita “TO MI NIJE TREBALO” i posebno velikog koncertnog hita “UBILA ME TVOJA NEVJERA”.

    2006 izdaje album “NEMAM RAZLOGA ZA STRAH” koji je poseban po tome sto je po prvi put uzela za sebe pjesme drugih autora kolega. Sa ovog albuma se posebno izdvojila “IDI IDI MOJA VILO” koja savrseno asocira na ona zlatna vremena narodne muzike kod nas, te je Donnina omiljena pjesma upravo zbog toga sto se skupa sa velikom ekipom od 10 ljudi koji su svirali, pjevali i skupa radili na tome da ostvare pravi autenticni zvuk narodne muzike 70/80-ih godina.

    2006 takodjer izlazi prvo DVD izdanje “Donne Ares – The Best of 1997/2006″ Video kolekcija. Iste godine dozivljava ogroman uspjeh u susjednoj Srbiji, gdje njena pjesma “To mi nije trebalo” dozivljava svoj pravi vrhunac, te osvaja sve nagrade za apsolutni hit godine. Nakon toga izdaje jos jednu best of kompilaciju, te se time prikljucuje i najvecoj muzickoj industriji danas, Grand produkciji. Nedavno je proslavila svoju prvu deceniju estradnog i umjetnickog djelovanja velikim jubilarnim koncertom u Bihacu. Donna Ares se pored muzike takodjer bavi grafickim dizajnom i video i audio produkcijom, a u slobodno vrijeme i slika.

    Autorica je uglavnom svih svojih pjesama, obozava balade “Sta smo ti i ja” i “Podsjetnik na ljubav”, a pjesma “To mi nije trebalo” je njena licna karta, po senzibilitetu, a posebno po stilu i nacinu muzickog izrazavanja.

    Kaze da voli “kad je zestoko, ali ipak malo balkanski srceparajuce”. Put do zvijezda joj nije bio lak, ali drzi se toga da sreca prati hrabre i odvazne, jer ako slijedite put srca, nista nije nemoguce …
    Sva muzika koja se nalazi na našem forumu postavljena je iz promotivnih razloga i podleže zaštiti autorskih prava.
    Stoga ste dužni da svaku pesmu koju skinete sa našeg foruma (nakon slušanja) uklonite sa Vašeg HDD-a u roku od 24h!
    Ukoliko Vam se sviđa preslušana pesma kupite CD tog izvođača!



    "Ljubav ne daje ništa osim sebe i ne uzima ništa osim sebe."


    Dj.Vesna®www.radio-delta.com

  2. #2
    Dj.Vesna's Avatar
    Registrovan
    Nov 2010
    Lokacija
    Rusija
    Postovi
    17,415
    Country: Russian Federation
    Thanked: 4663



    Donna Ares — Biografija

    Azra Kolaković (1. januar 1977. – 2. oktobar 2017.), poznata po scenskom imenu Donna Ares, bila je bosanska pop pjevačica. Njezin posljednji studijski album “Povratka nema” objavljen je 2011. Umrla je u dobi od 40 godina nakon trogodišnje borbe s rakom maternice. Njena karijera je trajala od 1997. pa sve do njene smrti 2017. Vjenčala se 2011. za Džavida Ljubovcia.

    RANI ŽIVOT

    Azra Kolaković rođena je u zapadnom bosanskom gradu Bihaću bošnjačkim roditeljima Osmanom i Ajkom. Pohađala je lokalne muzičke škole i diplomirala 1995. godine, za vrijeme rata u Bosni. Počela je pohađati muzičku akademiju, ali prestala je zbog tekućeg rata u zemlji. 1997. godine započela je svoju solo pjevačku karijeru. Debitovala je 1997. godine, pod svojim scenskim imenom Donna Ares, pjevala na natjecanju “Croatian Dora” za predstavljanje Hrvatske na Eurosongu.


    BOLEST

    Donna je mjesecima bila umorna i smršavjela, prije nego što je hospitalizirana početkom oktobra 2014. Dijagnosticiran joj je rak maternice te je primljena na kemoterapiju u bolnici u svom rodnom gradu Bihaću, prije nego što je 21. oktobra 2014. premještena u Sarajevo na daljnje liječenje. Interesantno je da je Donna tokom svoje borbe protiv raka napisala knjigu “Soba za nikoga” i izdala je 2015. Donnu su također podržale brojne kolege ka putu ka borbi i pobjedi nad rakom, a neki od njih su Jelena Karleuša, Dino Merlin, Halid Bešlić, Batko i još brojne kolege i poznate ličnosti.


    SMRT

    Umrla je u 40. godini života od bolesti raka u svom rodnom gradu Bihaću 2. oktobra 2017. godine, dok je bila u komi. Pokopana je 04. oktobra 2017. pored oca na mezarlucima “Humci” u Bihaću.

    DISKOGRAFIJA

    Ti Me Više Ne Voliš (1998)
    Čuvaj Se Dušo, Ja Sam Tatin Sin (2002)
    Jackpot (2004)
    Nemam Razloga Za Strah (2006)
    Fantastična (2009)
    Povratka Nema (2011)

    https://donnaaresmusic.wordpress.com/
    Sva muzika koja se nalazi na našem forumu postavljena je iz promotivnih razloga i podleže zaštiti autorskih prava.
    Stoga ste dužni da svaku pesmu koju skinete sa našeg foruma (nakon slušanja) uklonite sa Vašeg HDD-a u roku od 24h!
    Ukoliko Vam se sviđa preslušana pesma kupite CD tog izvođača!



    "Ljubav ne daje ništa osim sebe i ne uzima ništa osim sebe."


    Dj.Vesna®www.radio-delta.com

Slične Teme

  1. Donna Ares - albumi
    By aramisBL in forum Narodna Muzika
    Odgovori: 7
    Zadnji Post: 06.10.2017, 00:20
  2. Donna Ares - Tekstualna Diskografija
    By Dj.Vesna in forum Narodne
    Odgovori: 0
    Zadnji Post: 20.11.2016, 14:34
  3. Donna Ares 2007 - Uzivo
    By aramisBL in forum Rip by aramisBL 320 kbps
    Odgovori: 0
    Zadnji Post: 02.01.2015, 10:31
  4. Odg: Donna Ares - albumi
    By aramisBL in forum Kanta Za Smece ( Linkovi koji su istekli ili ne rade )
    Odgovori: 0
    Zadnji Post: 02.07.2012, 19:08

Tagovi za ovu Temu

Pravila Postanja

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

PRIJATELJI SAJTA: