Fudbaleri Vojvodine poraženi su od Maribira nakon izvođenja penala, čime su ispali iz kvalifikacija za Ligu konferencija.




Uspela je Vojvodina da nadokandi zaostatak iz prve utakmice i pobedi sa 1:0, ali su promašaji u produžecima i penal seriji presudili ekipi Božidara Bandovića koja završava svoj pohod ka Evropi.

Ušli su Novosađani u duel znajući da im je samo jedan pogodak potreban za rezultatski egal, te nisu srljavi u uvodnom delu susreta.

Takav pristup im je pre svega doneo kontrolu nad utakmicom, a već nakon desetak minuta je Vojvodina pripretila prvi put kada je Savićević pogodio prečku.

U 23. minutu je nakon centaršuta Serija najviše skočio Crnomarković i sproveo loptu glavom u mrežu, ali gol momentalno poništen zbog ofsajda. Međutim, nakon nešto duže provere, ustanovljeno je da je linijski sudija pogrešio, te je Vojvodina došla do prednosti i ukupnog rezultatskog izjednačenja.

Samo nekoliko sekundi nakon što je pokazao na centar, glavni arbitar je isključio trenra gostiju Šimundžu zbog prigovora, te se Maribor našao u veoma tešoj situaciji.

Pokušali su gosti odmah da uzvrate, ali je Carević bio na visini zadatka, a novi peh je slovenačku ekipu zadesio u završnici prvog dela kada je Iličić zbog povrede morao da napusti igru.

Imao je Savićević u međuvremenu dve dobre šanse da povisi prednost, ali mu je nedostajalo koncentracije pred protivničkim golom.

U drugom poluvremenu je tempo opao, čemu su kumovali teško vreme i rezultat koji je garantovao produžetke. Ekipe se nisu previše trudile da napadnu, te su i velike šanse izostale.

Kako se pristup nije menjao, meč je otišao u produžetke, a u prvih 15 minuta je Vojvodina bila mnogo opasnija. Imao je Nikolić prvo priliku nakon sjajnog udarca iz teške pozicije, a samo nekoliko minuta kasnije se spetljao nakon greške protivnika koja mu je ostavila čist put ka golu.

Maribor te promašaje nije kaznio, a kako su se i jedni i drugi pomirili sa penalima, do njih je nešto kasnije i došlo.

Sigurni su bili izvođači u prve dve serije, posle čega je Jug pročitao Nikolićev udarac i doveo Maribor u prednost.

Već u narednoj seriji Ivanović je izuzetno loše šutirao, Jug odbranio uhvativši "živu loptu", a rezervista Vrhovec doneo Mariboru prolaz u narednu rundu u kojoj će se slovenački tim sastati sa Đurgardenom.

Vojvodina je završila svoje učešće u Evropi i moći će da se posveti obavezama u domaćem šampionatu u kom su vezali dva poraza.



IZVOR: RTS.